Fördelar med fryst

Hem / Tips & Råd / Fördelar med fryst

Idag produceras massor med mat som inte konsumeras, vilket är dåligt för både miljön och plånboken. Faktum är att en tredjedel av all mat som produceras i världen blir svinn, och enligt Livsmedelsverket slänger ett hushåll på två vuxna och två barn ätbar mat för upp till 6 000 kronor per år. Livsmedelsverket, Jordbruksverket och Naturvårdsverket har nu tagit fram en nationell handlingsplan för att minska matsvinnet. Du kan bidra till att minska svinnet genom att välja glutenfritt i frysen.

Det är inte bara butikerna och miljön som kan tjäna på att köpa fryst. Det kan också göra stor skillnad för hushållskassan. Frysta produkter plockas ju oftast fram i den mängd som skall konsumeras vid ett tillfälle. Det är bland annat därför som vi säljer alla våra matbröd färdigskivade. Det som är kvar i påsen stannar i frysen och matsvinnet i hemmet minimeras. PS. Har du svårt att få brödskalkarna att gå åt hemma? Vårt tips är att ha en skalkpåse i frysen där du lägger alla ändbitar som blir över. När påsen är full kan du passa på att göra ströbröd eller en mumsig toskansk brödsoppa!

Det brukar oftast inte vara något problem, utan det är mer ur ett kvalitetsperspektiv som de inte bör frysas om. Smaka på det och smakar det ok, så går det bra att äta. Skulle du tycka att det smakar eller luktar annorlunda så släng det.